Gezamenlijke website van de Synagoge Meerssen en het Leerhuis Limburg

Concert De Muzen van Meerssen op 16 juni 2019

300 7356 242x300

 

Wij nodigen u van harte uit voor het derde concert op 16 juni a.s. dat gegeven wordt in de Synagoge van Meerssen .

Paul van Loo en Ivo van Rosbeek

loorosbek

Sinds 2002 maken Paul van Loo en Ivo Rosbeek samen muziek, o.a. Limburgse luisterliedjes, die ze ook op een zestal cd's hebben vastgelegd.

Vanaf de eerste cd "Ede Staal" zijn de cd's zeer goed ontvangen en is het lied 't Is nog noëts Zoë donker geweës een 'evergreen' geworden in heel Limburg en erbuiten.

In de optredens, die beide heren verzorgen, wordt het programma aangepast met andere mooie liedjes uit hun omvangrijke repertoire.

graag reserveren per mail

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

U kunt reserveren bij Linda MÖhringer en Marie-Louise Frissen

Telefoonnummer 045 5712310 en 045 5421594

Tijd: 15.00 uur

Toegang: € 12,50 , kinderen tot 12 jaar gratis.

Adres: Kuileneindestraat 22a – Meerssen

.

Muzen van Meerssen 14 April 2019

300 7356 242x300Concert op Zondag 14 April 2019

DE MUZEN VAN MEERSSEN

 Wij nodigen u van harte uit voor het tweede concert dit jaar op 14 april

a.s. dat gegeven wordt in de Synagoge van Meerssen .

Donker & Licht met Johannes Brahms

 Frank Mostert – bas-bariton
Kirsten van Os – piano

Het concert geven wij het thema “Donker en licht”. Prachtig hoe Brahms zo met die twee polen de teksten kleurt, zo komen we lief en leed tegen, nacht en dag, wanhoop en hoop, bitter en zoet. Wij willen u van harte uitnodigen om deze mooie klanken met ons mee te beleven, het wordt een bijzondere reis met donker en licht; het leven in een notedop!

Graag reserveren per email:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
U kunt ook reserveren bij Linda MÖhringer en Marie-louise Frissen
Telefoonnummer 045 5712310

 

Tijd: 15.00 uur
Toegang: € 12,50 , kinderen tot 12 jaar gratis.
Adres: Kuileneindestraat 22a – Meerssen

Franse Chansons: een middag vol liefde, passie en nostalgie

181104 logo hoffmans vertellingen

Heerlijk geurende lavendelvelden, zon, lekker eten, een goed glas wijn en natuurlijk prachtige chansons: dat is Frankrijk zoals we het kennen. De warme stem van Ghislaine Mommer en de virtuoze pianoklanken van Clemens Hoffman zullen uw herinneringen aan Frankrijk doen herleven in de synagoge in Meerssen op zondagmiddag 7 april 2019.

Maar er is meer, want onvergetelijke melodieën als ‘J’attendrai’, ‘La vie en rose’ en 'aux Champs Elysées’ zijn er om gezongen te worden. Daarom wordt het publiek verleid om na de pauze mee te zingen met de chansons die speciaal hiervoor geselecteerd zijn.

Ghislaine Mommer en Clemens Hoffman nemen u op enthousiaste wijze mee op hun reis naar het passievolle en ondoorgrondelijke Frankrijk. Dit wordt een middag om nooit meer te vergeten.

Gline Performance Hoffmans vertellingen

La Rosa de Maastricht 24 maart 15:00 uur

Affiche La Rosa de Maastricht 24 maart online

La Rosa de Maastricht staat wederom met joodse volksmuziek op de planken  van de mooie synagoge aan de Kuileneindestraat in Meerssen. Met veel plezier,  vakkundigheid en overgave brengt de groep klezmer, jiddische liederen en sefardische balladen (romanzas). Nieuw is de bijzonder muzikale bijdrage van ervaren contrabassist Janusch Hallema, die de muziek van een solide klankbodem voorziet en een fijne, blijde swing toevoegt.

“Mit herts un mit gefil” biedt La Rosa de Maastricht u een hartverwarmende middag aan vol passie, humor, tederheid en verbazende kleine verhalen, die steeds worden toegelicht.
Ga mee op reis naar het Oost-Europa van begin 20e eeuw, naar het Spanje van het Moorse rijk, en het Turkije onder de Ottomanen. Overal werd joodse muziek gemaakt. Om te leven, overleven en voort te bestaan was muziek een heerlijk, onontbeerlijk element. Levenslust en droefenis gaan hand in hand.

Voor meer info: www.larosademaastricht.com
Reserveringen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of: 06 -2488 3379